מכירה פומבית של תכשיטים – יתרונות מול חסרונות, אילו תכשיטים ניתן למצוא, סיפורים מפורסמים ועוד. כנסו לקריאה.
מכירות פומבית של תכשיטים הם אירועים פופולריים שבהם נמכרים מגוון רחב של פריטי תכשיטים יקרי ערך למחיר הגבוה ביותר. מכירות פומביות אלה יכולות להציג הכל, החל מטבעות אירוסין מעולות ושרשראות וינטג’ ועד לאבני חן נדירות ופריטי מעצבים. בעולם בו יש הכל מהכל, הנה כמה נקודות עיקריות שכדאי לקחת בחשבון כשמדובר במכירות פומביות של תכשיטים. בכתבה הבאה הכנסתי את כל השיקולים באופן מקיף ויסודי. כתבה מרתקת ומלאת אינפורמציה.
סוגי מכירות פומביות של תכשיטים
ישנם סוגים שונים של מכירות פומביות של תכשיטים, כולל מכירות פומביות אישיות ומכירות פומביות מקוונות. שניהם מציעים יתרונות ייחודיים, ואתה יכול לבחור את זה המתאים ביותר להעדפותיך. כיום רוב בתי המכירות עובדות אונליין כשהמכירות מתבצעות בשידור חי בהתאם לשעות מפורסמות מראש. חלק מבתי המכירות אף מעלים מכירות בהן אין נוכחות פיזית אלא שעון עצר על המסך, שם הפריט ופירוט כללי (גודל, משקל, תקופה וכו’) וכך המכירה מתנהלת. בפריטים מסוימים נהוג לתת מחיר פתיחה נמוך, חלקם ללא מחיר פתיחה. הרבה בתי מכירות פומביות ידועים מתמחים במכירות פומביות של תכשיטים. כמה מהמפורסמים שבהם כוללים את סותביס, כריסטיס ובונהמס. חברות אלו יש לרוב טווח עולמי ומושכים אליהם אספנים ומשקיעים רציניים. בארץ קיימים כמה וכמה בתי מכירות פומביות ידועים וותיקים. המוכרים ביניהם הם תירוש , טרויה קדם ועוד. באופן אישי אני ממליץ על טרויה. זהו בית מכירות מצוין, עם מוצרים טובים ובעיקר אמין ושירותי. עם עלייתן של פלטפורמות מכירות פומביות מקוונות, אפשר להשתתף במכירות פומביות של תכשיטים באופן מקוון. אתרים כמו eBay, Heritage Auctions ו-Jewelry Auctioned מארחים מגוון רחב של פריטי תכשיטים להגשת הצעות מחיר.
טוב, אז עכשיו כשבא לכם לרכוש תכשיט במכירה פומבית מסוימת, מהם הדגשים החשובים לדעת?
מכירות פומביות של תכשיטים מקיפות קטגוריות שונות, כגון תכשיטים יוקרתיים, יצירות וינטג’ ועתיקות, עיצובים עכשוויים ואפילו שעוני יוקרה. מכירות פומביות מסוימות עשויות להתמקד בנושאים ספציפיים, כמו תכשיטי ארט דקו או יהלומים. מצרף כאן דוגמא לתכשיטי וינטג’ אצלי באתר.
1. איכות ואותנטיות: בתי מכירות פומביות בעלי מוניטין מבטיחים את האותנטיות והאיכות של הפריטים שהם מוכרים. לעתים קרובות הם מספקים תיאורים מפורטים, תמונות באיכות גבוהה ותעודות אותנטיות עבור יצירות יקרות ערך. חשוב לבדוק את מירב הנתונים לפני ביצוע הרכישה או הגשת ההצעה. חשוב מאד! האם יש חותמת המעידה על איכות התכשיט? מה מקור אבני החן? מה מצב התכשיט? האם הוא עבר בעבר תיקונים או שינויי מידה? מה רמת האחראיות שנותנים עבור התכשיט? בקשו כמה שיותר אינפורמציה. הערה חשובה מאד: מי שאינו מבין כלל בדברים ובנושאים האלו, כדאי מאד ואף חובה להתייעץ עם בעל מקצוע שמבין על מנת שלא להגיע לכדי עוגמת נפש והפסד ממון. זו המלצה חמה ממני מכל הלב.
2.תהליך הגשת הצעות: הגשת הצעות יכולה להיות תחרותית, במיוחד עבור תכשיטים נדירים ובעלי ערך. המשתתפים יכולים להגיש את הצעותיהם בדרכים שונות, כגון באופן אישי, בטלפון או באמצעות פלטפורמות מקוונות. המציע הגבוה ביותר זוכה בפריט. הדבר מלווה בהרבה מאד פסיכולוגיה רגשית, יש יגידו אף סוג של התמכרות וריגוש. להרגיש שמצאנו מציאה יקרה במחיר זול, או רכשנו תכשיט עתיק שאולי בעבר קישט איזו עלמה מלכותית.. מי יודע 🙂
מעולה, החלטת שאתם רוכשים תכשיט במכירה פומבית. מהם העלויות הנוספות שיש לקחת בחשבון?
- 1.מחירי הזמנה: לחלק מהפריטים עשויים להיות מחירי הזמנה, שהם סכומים מינימליים שנקבעו על ידי המוכר. אם ההצעה לא תגיע לרזרבה זו, ייתכן שהפריט לא יימכר.
2.פרמיה לקונה: יש לזכור שבתי מכירות פומביות גובים בדרך כלל פרמיית קונה, שהיא עמלה נוספת על ההצעה הזוכה. חיוני להביא את העלות הזו לתקציב שלך. המחיר משתנה מבית מכירות אחד למשנהו. גם כאן אני ממליץ בחום על “טרויה” בתמחור הוגן מאד. הן למוכר והן לקונה.
3.תשלום ואיסוף: מזל טוב! זכיתם בתכשיט בתור ההצעה הטובה והגבוהה ביותר. תצטרכו לשלם עבורו בתוך פרק זמן מוגדר. בתי מכירות פומביות יספקו מידע על אמצעי תשלום ואפשרויות איסוף או משלוח.
יתרונות אל מול חסרונות ברכישת תכשיטים במכירה פומבית
יתרונות:
1.תכשיטים ייחודיים ונדירים: מכירות פומביות כוללות לרוב פריטי תכשיטים ייחודיים ונדירים שאולי לא יהיו זמינים בקלות בערוצים הקמעונאיים המסורתיים. אפשר למצוא פריטים עתיקים, וינטג’ ומיוחדים במינם.
2.חיסכון פוטנציאלי בעלויות: מכירות פומביות יכולות להציע הזדמנות לרכוש תכשיטים במחירים הנמוכים משווי השוק שלהם. זה יכול להיות יתרון במיוחד עבור קונים שמחפשים עסקה טובה או הזדמנויות השקעה. כאן קיימת התחושה החזקה של מציאת “מציאות”. לעיתים כן ולעיתים לא.. תלוי מאד בבית המכירות, בתכשיט שנבחר, במתחרים וכמובן באיכות הפריט.
3.ערך היסטורי ואמנותי: לפריטים רבים המוצעים במכירות פומביות יש משמעות היסטורית או אמנותית. בעלות על תכשיטים עם סיפור או מתקופת זמן מסוימת יכולה להוסיף למשיכה ולערך שלו.
4.מבחר מגוון: מכירות פומביות מקיפות מגוון רחב של סוגי תכשיטים, החל מפריטי יוקרה יוקרתיים ועד אפשרויות משתלמות יותר. הגיוון הזה מאפשר לקונים למצוא פריטים התואמים להעדפות ולתקציב שלהם.
5.שקיפות: בתי מכירות פומביות בעלי מוניטין מספקים תיאורים מפורטים, מקור, ולעתים קרובות הערכות עצמאיות, משפרים את השקיפות והביטחון בפריטים הנמכרים.
6.מומחים מנוסים: בתי מכירות פומביות מעסיקים לעתים קרובות מומחים בתכשיטים ובגמולוגיה שיכולים להדריך קונים, לענות על שאלות ולספק תובנות חשובות לגבי הפריטים המוצעים. כאן אי אפשר לומר שהדבר נכון כל כך לגבי בתי מכירות בארץ ברובם. כמובן שבתי מכירות טובים, מנוסים וותיקים בוודאי מחזיקים בעלי מקצוע ושמאים טובים, אך מכיוון שזהו תחום שאינו מוסדר באופן מוסדי כך אין אמינות מובטחת. יש פה ענין של נתינת אמון מצד הקונה והמוכר בבית המכירות.
מהם החסרונות בתהליך קניה ומכירה במכירות פומביות?
1.הצעות מחיר תחרותיות: מכירות פומביות יכולות להיות תחרותיות במיוחד, במיוחד עבור פריטים מבוקשים. מלחמות הצעות מחיר יכולות להעלות את המחירים ועשויות להוביל לתשלום יותר מהמתוכנן המקורי.
2.פרמיית קונה: בתי מכירות פומביות גובים בדרך כלל פרמיית קונה, שהיא עמלה נוספת על ההצעה הזוכה. זה יכול להגדיל את העלות הכוללת של התכשיטים.
3.סיכון לתשלום יתר: ללא מחקר ותקצוב מדוקדקים, הקונים עלולים לשלם יותר מדי עבור תכשיטים, מכיוון שההתרגשות מסביבת המכרז יכולה לפעמים להוביל להחלטות אימפולסיביות.
4.מדיניות החזרה מוגבלת: לבתי מכירות פומביות רבים יש מדיניות החזרה קפדנית, מה שעלול להקשות על החזרת פריט שנרכש אם הוא לא עונה על הציפיות שלך או אם אתה משנה את דעתך.
5.בעיות מצב התכשיט: בחלק מהפריטים במכירה פומבית יש בלאי או פגמים שלא נחשפו. חשוב לבחון היטב את תיאורי הפריטים, דוחות המצב, ובמידת האפשר, לבדוק את התכשיטים באופן אישי לפני הגשת הצעת מחיר.
6.היעדר אחריות: רכישות במכירות פומביות מגיעות בדרך כלל “כמו שהן”, ללא אחריות או ערבויות. הקונים צריכים להיות מוכנים לאפשרות להזדקק לתיקון או תחזוקה של התכשיטים.
לבסוף, אי אפשר ללא סיפור עסיסי של פריטים מפורסמים במכירות פומביות.
אחד הסיפורים המפורסמים ביותר של מכירה פומבית של תכשיטים כולל מכירת “יהלום הירח הכחול” בשנת 2015. יהלום הירח הכחול, הידוע גם בשם “הירח הכחול של ג’וזפין”, הוא יהלום עוצר נשימה של 12.03 קראט, כחול ללא רבב. יהלום. זהו יהלום נדיר מסוג IIb, המכיל כמויות עקבות של בורון המעניקות לו את הגוון הכחול המדהים שלו. היהלום זכה לתשומת לב משמעותית בעולם התכשיטים וקיבל את השם “ירח כחול” כדי לציין את נדירותו, שכן הביטוי “פעם בירח כחול” מרמז על משהו נדיר או יוצא דופן במיוחד. יהלום הירח הכחול הועמד למכירה פומבית בסותביס בז’נבה, שוויץ, בנובמבר 2015. ההצעות היו אינטנסיביות, עם אספני תכשיטים וחובבי תכשיטים מרחבי העולם שהשתתפו במכירה הפומבית בשקיקה. נדירותו ואיכותו המעולה של היהלום הביאו את המחיר גבוה יותר ויותר. כשהפטיש סוף סוף נפל, יהלום הירח הכחול נמכר בסכום מדהים של 48.4 מיליון דולר, וקבע שיא עולמי חדש במחיר הגבוה ביותר ששולם אי פעם עבור יהלום במכירה פומבית. המציע הזוכה היה המיליארדר מהונג קונג ג’וזף לאו, ששינה את שם היהלום ל”ירח הכחול של ג’וזפין” על שם בתו בת ה-7. המכירה המדהימה הזו לא רק עלתה לכותרות אלא גם הדגישה את הביקוש העצום לאבני חן נדירות ואיכותיות במיוחד. יהלום הירח הכחול נותר אחד היהלומים היקרים ביותר שנמכרו אי פעם במכירה פומבית, וסיפורו ממשיך לרתק את המתעניינים בעולם של תכשיטים יוקרתיים ואבני חן.
לסיכום, רכישת תכשיטים במכירות פומביות יכולה להיות חוויה מרגשת ומתגמלת, אך יש לה גם יתרונות וגם מלכודות אפשריות. כדי להפיק את המרב ממכירות פומביות של תכשיטים, חשוב לערוך מחקר מעמיק, להגדיר תקציב ולשקול היטב את היתרונות והחסרונות לפני ההשתתפות בתהליך הגשת ההצעות. בין אם אתה אספן ותיק או מציע מציע לראשונה. הם מציעים הזדמנות לרכוש פריטים ייחודיים ובעלי ערך תוך שהם חלק מקהילה תוססת ונלהבת של חובבי תכשיטים.
1